24 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в умовах воєнного стану.

На початку засідання рішенням Комітету було затверджено порівняльну таблицю до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії порушенню прав у сфері праці за реєстр. № 5748 та рекомендовано Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому. «Всі сторони соціального діалогу погодили даний законопроект, як представники профспілок, так і представники роботодавців», - зазначив секретар Комітету, голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Микола Бабенко. 

Нагадаємо, що проект Закону передбачає гарантування працівникам в Україні правовий захист від мобінгу (цькування), а також захист власної гідності під час здійснення трудової діяльності.

Також Комітет прийняв рішення про створення двох робочих груп по доопрацюванню законопроектів у соціальній сфері до другого читання, а саме:

- робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про колективні угоди та договори за реєстр. № 7628 під головуванням Миколи Бабенка;

- робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації за реєстр. № 8076 під головуванням голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолія Остапенка.

Розглядаючи питання підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в здійсненні заходів необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та інших питань за реєстр. № 7322, члени Комітету вирішили, що законопроект потребує додаткового доопрацювання з подальшим повторним винесенням на засідання Комітету.

Наостанок народні депутати України – члени Комітету проголосували за доповнення плану роботи Комітету в період восьмої сесії Верховної Ради України IX скликання інформацією щодо проведення додаткових заходів - слухань у Комітеті та «круглого столу».

«Підсилюються консультації щодо того, яким чином будуть здійснюватися суспільна підтримка і захист учасників бойових дій після Перемоги. Час вже думати, яким чином допомагати: як буде здійснюватися працевлаштування та кар’єра Захисників та Захисниць України, як буде здійснюватися їх реабілітація, як ця поважна категорія населення буде забезпечуватися житлом, яким чином будуть надаватися пільги», - повідомила Голова Комітету Галина Третьякова, запропонувавши відповідно до ініціативи низки народних депутатів України провести слухання на тему: «Інструменти суспільної підтримки ветеранів-учасників бойових дій. Термін – після Перемоги». Пропозиція Голови Комітету була підтримана одноголосно.

В свою чергу Анатолій Остапенко запропонував доповнити план роботи Комітету інформацією щодо проведення 03 листопада 2022 року  круглого столу на тему: «Комунікація та співпраця центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з ветеранами та сім’ями загиблих Захисників та Захисниць України». «Необхідність у проведенні такого заходу виникла після зустрічі з ветеранами, сім’ями загиблих Захисників та членами їх сімей», - зауважив пан Остапенко. Зміни до плану роботи були підтримані усіма членами Комітету.

Проведення наступного засідання Комітету заплановано на 31 жовтня 2022 року.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 17:53
17 квітня 2024 17:39
15 квітня 2024 14:55
15 квітня 2024 11:55
12 квітня 2024 17:47
12 квітня 2024 16:38
09 квітня 2024 17:34
05 квітня 2024 09:31
04 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:38