СТЕНОГРАМА засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 27 вересня 2021 року

Комітет
27 вересня 2021, 14:32

Веде засідання Голова комітету ТРЕТЬЯКОВА Г.М.

 

ГОЛОВУЮЧА. Добрий день! Ми продовжуємо засідання комітету. Шановні народні депутати – члени Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, хто знаходиться з нами зараз на зв'язку, в мене прохання подати голос. Хто з нами? Нас тут троє в залі, поки що.

 

БАБЕНКО М.В. Бабенко на зв'язку.

 

ГОЛОВУЮЧА. Бабенко. Микола, вітаю!

 

БАБЕНКО М.В. Я вас також вітаю усіх.

 

ГОЛОВУЮЧА. Хто-небудь ще є? Пан Гривко? Арсенюк? Струневич? Юлія Володимирівна Тимошенко? Королевська Наталія Юріївна?

Струневич Вадим з нами?

Гривко Сергій?

 

ГРИВКО С.Д. Гривко – на місці.

 

ГОЛОВУЮЧА. Гривко Сергій. І в нас є кворум. Можемо починати чи почекаємо ще? Кворум є. Нас п'ятеро з паном Миколою. В нас є кворум.

Шановні народні депутати, ми продовжуємо засідання комітету, на якому ми розглядали питання бюджету, і ми всі знаємо, що секретаріат підготував рішення комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо надання бюджетному комітету своїх пропозиції і відповідно ми мусимо сьогодні схвалити зауваження та пропозиції комітету до проекту Закону України і надіслати їх  до Комітету з питань бюджету.

 

БАБЕНКО М.В. Галина Миколаївна,  я перепрошую, я думав ви закінчили. Вибачте.

 

ГОЛОВУЮЧА. До 11:00 до комітету надійшли наступні пропозиції від наступних народних депутатів. Від Третьякової, від Бабенка,  Остапенка Анатолія, Клочка Андрія – від комітету регіонального розвитку, від пані Тимошенко, Цимбалюка і Королевської.

Мушу тільки сказати, що ми встигли опрацювати пропозиції пана Остапенка. Вони включені стовідсотково. І пана Клочка. Вони враховані, в тому числі враховані… лист за підписом міністерки у справах ветеранів пані Лапутіної про те, що його пропозиції враховані.

Таким чином у нас залишається питання розгляду пропозиції від Третьякової, Бабенка, Тимошенко, Цимбалюка і Королевської. Від пані Королевської на 18 сторінках надійшли пропозиції.

Для того, щоб ми може швидко опрацювали, в мене є така пропозиція. Чи можемо ми проголосувати, наразі, те, що опрацьовано секретаріатом, які ці пропозиції ще включили, ще раз нагадаю, повністю пропозиції пана Остапенка, пана Клочка, а інші пропозиції народних депутатів додати до висновку комітету і надіслати також до бюджетного комітету і проголосувати от таке рішення, для того щоб…

 

БАБЕНКО М.В.  Чудова пропозиція.

 

ГОЛОВУЮЧА. Якщо немає зауважень, то ми всі оці пропозиції додамо і відправимо. Приймається така пропозиція? Пан Гривко, ви не проти?

Гривко Сергій.

 

ГРИВКО С.Д. Підтримую таку пропозицію. Але ще я не встиг подати одну пропозицію там з приводу Міністерства ветеранів, учасники бойових дій звернулися і просять, зараз скажу точно, 48 …

 

БАБЕНКО М.В. Пане Сергій, я пропоную все ж таки зараз проголосувати пропозицію Галини Миколаївни, а потім вже в порядку надходження в усній формі будемо тоді голосувати.

 

ГОЛОВУЮЧА. Послухайте, пане Сергію.

 

ГРИВКО С.Д. Гаразд.

 

ГОЛОВУЮЧА. Тоді голосуємо питання схвалити зауваження та  пропозиції комітету, що додаються, і додати до пропозицій комітету депутатські оці листи, які надійшли, які я зачитала.

Хто за цю пропозицію, прошу проголосувати.

 

_______________. (Не чути)

 

БАБЕНКО М.В. Бабенко – за.

 

_______________. (Не чути) – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, шановні народні депутати, одноголосно.

І в нас ще є пропозиція від Сергія Гривка щодо однієї…

 

БАБЕНКО М.В. Галина Миколаївна, перепрошую, я почув, Вадим Струневич в нас ще на зв'язку з'явився, який так само проголосував "за".

 

ГОЛОВУЮЧА. Струневич. Вадим Струневич.

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Струневич – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Струневич – за.

Все, таким чином, одноголосно ми проголосували. І є пропозиція у Сергія Гривка з голосу, я не знаю зможемо ми чи ні, давайте послухаємо, що пан Сергій пропонує.

Будь ласка, пан Сергій. Сергій Гривко!

 

ГРИВКО С.Д. Так, на зв'язку. До мене звернулися учасники бойових дій з приводу програми реабілітації, психологічної реабілітації учасників бойових дій Міністерства ветеранів. І там ще в них недостача коштів в розмірі 48 мільйонів 261 тисяча гривень за цією програмою. Щоб додатково забезпечити 3 тисячі 175 осіб цією послугою. Тому прошу включити це.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будуть зауваження? Ні? Чи включаємо?

Включаємо?

(Загальна дискусія)

 Включаємо. Тільки в мене прохання оформити його листом, який надійшов під час засідання комітету і додати його до цих наших пропозицій.

Хто за цю пропозицію, прошу проголосувати.

 

ГРИВКО С.Д. Гривко – за.

 

БАБЕНКО М.В. Бабенко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Струневич Вадим.

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Струневич – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, шановні народні депутати.

 І в нас залишилося ще одне питання, яке ми включали до розгляду. Це створення робочих груп з доопрацювання до другого читання законопроектів, які були прийняті в першому читанні на тому тижні. Їх 5 цих законопроектів, це 2743 – законопроект щодо ефективності використання коштів соціального страхування, 3115. Я не буду тоді називати, просто номери назву. 5161, 5266, 5388.

В мене є пропозиція законопроекти 2743 і 3115 зробити головою робочої групи пана Струневича.

5161 і 5388 – Бабенко.

5266 будемо просити Михайла Михайловича Цимбалюка, якщо він не проти, взяти під свій патронат.

Будуть ще інші пропозиції, шановні народні депутати?

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧА. Немає інших пропозицій, шановні народні депутати, на зв'язку?

 

БАБЕНКО М.В. Немає, голосуємо.

 

ГОЛОВУЮЧА. тоді голосуємо за цю пропозицію.

Хто за створення цих робочих груп під головуванням відповідно депутатів названих, я прошу проголосувати.

 

_______________. (Не чути) – за.

 

ГРИВКО С.Д. Гривко – за.

 

БАБЕНКО М.В. Бабенко- за.

 

ГОЛОВУЮЧА. І Струневич Вадим?

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Струневич – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, шановні народні депутати. У нас порядок денний вичерпано. Комітет закрили. Все тоді, шановні народні депутати до наступної зустрічі. Дякую. Добре підготовлено, швидко закінчили.